Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2010 17:06 - Да бъдем просто център за добро живеене
Автор: milom Категория: Политика   
Прочетен: 1331 Коментари: 4 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Да бъдем просто център за добро живеене 
Автор: Евгений Дайнов 


Защо никой не обясни, питаше покойният Сашо Божков, за какъв дявол България трябва да бъде точно „енергиен център” на Балканите? Защо не – център на високите технологии, екологичното производство или просто на добрия живот? 

Това питане е от 4 години и отговор и досега няма. Както продължава да няма нито бизнес план, нито – план-сметка на АЕЦ Белене. Но това с „енергийния център” продължава да се чува и то – не само от Гоцетата. 

Защо е цялата дандания – това започна да става ясно в последните дни. За да могат определен кръг другари да крадат пари, без да ги хващат. Едно е да гепиш пиле от пазара – ясна работа, кражба. Друго е да покриваш всичко с патриотарската завеса „енергиен център”. 

Схемите са ясни. Милиард налят в дупката на АЕЦ-Белене. Поради липсата на документи обаче не е ясно, кой точно е взел разликата – все пак тази дупка, реално погледнато, едва ли струва повече от стотина хиляди лева, за да бъде изкопана. Да не говорим, че продължава да няма документи за едно 400 милиона лв., които Петър Димитров взел „за АЕЦ-а” от бюджета, без да пита дори финансовия си министър, през март миналата година. 

Или – последния скандал с НЕК. Продавали хубавците на някакви външни хубавци ток на цена, по-ниска от тази, която плащаме всички ние. Загубите – за данъкоплатците. Подкупите – за НЕК-овците. Междувременно фалшифицирали една камара документи, та да покрият следите. 

Най-интересно е оправданието за евтината продажба на ток: в страната имало огромни излишъци от ток, та се налагало да ги шиткат на всяка цена. 

Опа... Къде отиде оправданието, че АЕЦ-Белене е необходим, за да не угаснат лампите? То вече имало огромно количество излишен ток. 

Лъжат, синковците. Ахмед Доган е по-хитър. Поне си е взел оня милион и половина с документи, че го и декларирал и му е платил данъците. Пак е кражба, пак е в енергетиката („Цанков камък” е водна каскада), ама поне на повърхността няма нарушения. Да не говорим, че самият този „Камък” излиза към един милиард – неясно, за какво. 

Както и да е. Всичко, що е енергетика означава – милионни кражби, всеки ден. В една бедна, обрулена от Гоцевци страна. Дойде моментът за радикални решения. 

Нека правителството да каже ясно няколко неща: 1. Никакви руски енергийни проекти няма да правим, защото и бездруго имаме премного ток, благодаря. 2. Никакъв енергиен център няма да бъдем на Балканите, защото така храним само мафията и руската агентура. 

Да бъдем просто център за добро живеене. Ако незабавно и решително прекратим цялата глупост с „енергийния център”, само от спестените пари ще има достатъчно, за да преминем по повърхността на кризата като едни истински сърфисти.



Гласувай:
1



1. crisis - Its OK
24.03.2010 17:38
Съгласен на 100. Не България над всичко, а животът на българите над всичко - АЕЦовете, тока, нефта и Гоце Догановци.
цитирай
2. panazea - Привет!
24.03.2010 23:48
:))
цитирай
3. анонимен - Кога може да се живее добре ?
25.03.2010 10:16
Кога и как можем да живеем добре ? Когато имаме достатъчно приходи от нещо,което се нарича работа ! И...каква би била тази работа ? Е.Д. не иска енергетика, не знам кой си не искал машиностроене, трети говори за "високи технологии" в туризма....Знаещите пък твърдят,че доходите са от...производства с висока стойност на добавения продукт....Е, защо не пишете кои са тези дела, от които ще се храним ? От празнодумието , с което си покривате некомпетентността, не се получава работещо състояние, енергиен баланс на България за 2015 година например дадохте ли си труда да направите ? Както през 90-те години внасяхме домати и ябълки от съседите, сега и ток ли да внасяме ? Колко блока енергийни предстои да затворим ? Изкопаната дупка какви функции има и оттам - какви са изискванията към нея, та да приказваме за стотина хиляди ? Давате ли си сметка за това, че с подобни писания имате неоценим принос към опростачването на общественото пространство...професоре ? Препоръчвам - четете повече, нужно е, преди да посегнете към клавиатурата ! Така пише на много места - писането се предшества от четене !
цитирай
4. анонимен - @3 - държавата е мафия
25.03.2010 19:13
и каквото и да започнеш...си обречен. Да живеят обръчите фирми.
а този Дайнов е говорител на мафията, изключително неграмотен, но си придава важност..добре платен момчето
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: milom
Категория: Бизнес
Прочетен: 1861832
Постинги: 1110
Коментари: 556
Гласове: 2169
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930