Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2017 13:06 - Среща. На родните политици със собствената им некадърност
Автор: ugov Категория: Политика   
Прочетен: 537 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Имат ли нашите политици съвест? Влязох в спор по темата и смятам , че имат за разлика от моя опонент. Но тя е заглушавана, за да не пречи, когато се нарушават моралните закони. Какво става, когато човек се сблъска със собствената си некадърност? Нормалният човек се отдръпва и си казва: „Това не е за мен, няма да го правя!” Политикът намира 1000 причини да продължи да го прави.

Ще дам пример: Парламентарист с главна буква беше Гиньо Ганев, респектиращи председатели на парламента бяха Благовест Сендов, Йордан Соколов и Огнян Герджиков. Тези преди и след тях не могат да достигнат класата им, защото я нямат. Тя не се учи в партийни школи и по семинари. Класата я имаш по рождение, после я доразвиваш. Да извиняват Александър Йорданов, Пирински, Цецка Цачева и Димитър Главчев, но нямаха класата, респекта и уменията да бъдат председатели на Народното събрание. Не е огромна трагедия, че Главчев подаде оставка, проблема е, че и Цвета Караянчева не е за този пост. Тя е остра, нападателна, не приема чуждо мнение, трудно диалогична е. Караянчева е "острие", което е идеално за дебати, спорове, конфликти, но поради липса на кадри е избрана от Борисов. Липсата на кадри не пречи на премиера да държи за депутат недоразумението Лъчо Мозъка и да играе тенис с осъдения „политолог” Георги Харизанов. Това също е липса на класа. Пътеводната звезда на Борисов в политиката - Тодор Живков не би оставил подобни недоразумения в обкръжението си. Другият ментор на Борисов, Симеон Кобурга държеше един-двама, за да изпъква на фона на безличието и глупостта им. 

Борисов избира пешките и после ги изхвърля от шахматната дъска. Те нямат право да се сърдят, защото ако не е той - ще останат в миманса на анонимността. Той им дава власт, прилични доходи и 15 минути слава. Който не краде, не прави големи гафове и е лоялен - остава. Другите си заминават обратно, откъдето са дошли. Царят, обвит в тефлоново покритие - остава. Той създава усещането, че е вечен. Няма нищо вечно в политиката и дано Борисов разбира това. И овреме да подготви свой заместник преди да е станало късно.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2167024
Постинги: 1199
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031