Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2010 16:32 - Дупка в небето
Автор: milom Категория: Новини   
Прочетен: 1225 Коментари: 0 Гласове:
3



  Дупка в небето се отвори над София

28 януари 2010 13:51 / обновена в 15:17 | Михаил Дюзев |11Коментирай

image
© снимки: DarikNews - Михаил Дюзев    

 

Уникално атмосферно явления заснех по обед надВитоша. Огромна, елипсовидна и почти правилна дупка се отвори в облачното и мрачно небе над столицата. Научно обяснение на това явление наистина има и то вероятно е доста прозаично. Не се наемам аз да ви го обяснявам. По-скоро вие имате възможност да го направите в коментарите по-долу. Подобно явление беше заснето над Москва, което може да видите тук (http://www.youtube.com/watch?v=Iq04YkiG2Nk ). Това видео предизвиква хиляди коментари на хора от цял свят. Те варират от научни метеорологични обяснения, през извънземно нашествие, до знамение за края на света. Между другото, подобни явления има описани и в езотеричната литература и също се използват като доказателства за предстоящи катаклизми. Например в книгата на Том Браун „Търсенето". В книгата се разказва за един мъдър човек от племето Апахи, който получил през 1920 година четири пророчески видения, които предсказаха края и унищожението на човешкия род. Според историята на Браун "Дядото" бил мъдър човек-апах, разузнавач с името Прикриващия се Вълк. Многото му предсказания не само се сбъднали по описания начин, но и по времето, за което били предсказани. Следващите редове са извадка от книгата на Том "Търсенето" и говорят за предсказанията на Дядото към цялото човечество.

 

image

 

Когато Дядото погледнал пейзажа около себе си, всичко се било променило. Местността изглеждала по-суха, никаква растителност не се виждала, животни лежали, умирайки. Смрад на смърт се носела над земята, прахът бил гъст и задушен, силната жега - враждебна. Слънцето изглеждало по-голямо и ярко, никакви птици и облаци не се виждали, въздухът изглеждал по-гъст. Тогава небето сякаш се развълнувало и огромни дупки започнали да се появяват. Дупките се разкривали с отекващ гръмотевичен звук и цялата Земя, камъни и пръст се разтърсили. Ципата на небето изглеждала открита и разкъсана, като множество зеещи рани. Очите му обгърнали пейзажа около него, където изведнъж всичко се превърнало в бедствие. Планини от отпадъци достигнали до небето, гори лежали отсечени и загиващи, бреговете били наводнени и ураганите се надигали с невиждана гръмотевична сила. Изведнъж Земята спряла бесния си танц и небето се изяснило. От прашната мараня прекрачил духът-войн и спрял до него. Духът се вгледал продължително в Дядото и проговорил: "Дупки в небето ". Дядото помислил за малко, после, с въпросителен и недоумяващ тон казал: "Дупки в небето?!" Духът казал: "Те ще станат вторият знак за унищожението на човека. Дупките в небето и всичко, което видя би могло да стане човешка реалност. Тук, в началото на втория знак, човек повече не може да излекува Земята с физически действия. Тук е, където човек трябва да забележи предупреждението и да работи с всички сили за промяна на бъдещето. Ала човек ще трябва да работи не само физически, но и духовно, чрез молитва, защото само чрез молитвата на човек Земята ще може да излекува себе си. Тези дупки ще са пряк резултат от живота на човека, пътуванията му, и греховете на предшествениците му. По това време ще стане и велик преврат в мисленето на човечеството. То ще се изправи пред избора да продължи по пътя към самоунищожение или да се върне обратно към философията на Земята и простото съществувание. Тогава е, когато решението трябва да бъде взето или всичко ще е загубено.

Тази книга е нагледен пример за това, как природните явления биват обяснявани от вечно търсещия не-рационални обяснения човешки ум. С тези снимки провокираме и вашето въображение и обяснения на този красив и малко плашещ природен феномен.

 

image



     


Тагове:   дупка,   небето,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: milom
Категория: Бизнес
Прочетен: 1858284
Постинги: 1110
Коментари: 556
Гласове: 2169
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930