Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2009 15:43 - Свършекът на света или тайнственият календар на маите
Автор: milom Категория: Новини   
Прочетен: 1429 Коментари: 1 Гласове:
1



 Свършекът на света или тайнственият календар на маите
image
 
image
Времето Хикс - 21 декември 2012 година. Смята се, че тъкмо на този ден трябва да приключи историята на човечеството

Маите са изключително мъдри хора, чиято цивилизация е достигнала разцвета си през 250-900 година пр.Хр. Бидейки великолепни астрономи, те създават собствено, удивително точно летоброене. Когато съвременните изследователи успели да разгадаят значението на картинките върху каменните дискове, те изпаднали във възторг и ужас от точността на календара на маите.

Той започва на 13 август 3113 г. пр.Хр. От тази дата чрез обикновено отброяване на изминалите дни се води летоброене, което завършва на 21 декември 2012 година. В този ден, както твърдели жреците на маите, завършва петият Велик цикъл, или като те го наричали "Петото слънце".

Според великите жреци от момента на сътворението на света вече са изминали четири такива цикъла, всеки от които е завършвал с пълно унищожение на цивилизацията, живяла в съответния цикъл. Сменили са се четири човешки раси, които са загинали по време на велики катаклизми, като Атлантида например.

Съобразно това летоброене ние живеем в петия Велик цикъл. Маите предполагали, че след края на "Петото слънце" на 21 декември 2012 г. ще се случи грандиозно космическо движение, което ще повлече след себе си унищожението на човечеството. Само единици оцелели ще видят "Шестото слънце" и ще положат основите на нова цивилизация.

Какво точно ще се случи в деня на свършека на света - маите не казват. Затова пък днес по този въпрос съществуват множество ужасяващи предположения и зловещи пророчества. Сред най-често посочваните причини за бъдещия грандиозен катаклизъм е грандиозният парад на планетите. 

Галактическият парад на планетите

За какво става дума? Астрономите твърдят, че през август 2012 г. планетите Сатурн, Юпитер, Марс и Земята в Слънчевата система ще застанат на една линия. От научна гледна точка става дума за съвсем обичайно събитие, което се случва веднъж на пет-седем години. И като че ли в това няма нищо страшно. Но... езотериците и представители на различни паранаучни организации твърдят, че в деня на зимното слънцестоене на 21 декември 2012 г. не само нашите планети, но и планетите на други звездни системи ще образуват линия от самия център до края на галактиката. Този процес може да се сравни с момента, в който стрелките на часовника показват точно 12.00 часа. Според някои мнения тъкмо това ще даде тласък на загадъчното космическо движение, предсказано от маите. Какво ще се случи? Първи вариант - полюсите на Земята ще се сменят и ще започне гигантски катаклизъм, придружен от земетресения, страховити цунами, вулканични изригвания и прочие кошмари. С една дума - всички ще загинем като в холивудския катастрофичен филм "2012" на режисьора Роланд Емерих. Но има и втори вариант, т.нар. квантов преход.

Преходът в четвъртото измерение 

Под термина "квантов преход" мистиците разбират пълното изменение на структурата на човешкото тяло и на цялата заобикаляща ни материя. Те казват, че хората ще преминат в четвърто духовно измерение, където ще живеят вечно в щастие и хармония. И това далеч няма да се случи с всички, а само с 0.5% от човечеството. Кои ще бъдат избраните? Мненията по този въпрос са много и различни, но всички са единодушни в едно - това ще бъдат честни, добри хора, които не причиняват зло на другите дори в мислите си.

Какво казват учените?

Науката и религията се отнасят скептично към всички подобни апокалиптични очаквания. Астрономите твърдят, че галактически паради на планетите просто не се случват. Според археолозите и историците краят на календара на маите съвсем не означава край и на света, и че по принцип понятието "край на времето" не е характерно за тяхната култура. Физиците заявяват, че квантовият преход не е нищо повече от модна измислица. А християнските свещеници припомнят това, което е казано в Библията - че никой никога няма да знае точната дата на Армагедон, докато той не настъпи.

Загадъчната планета

Древната цивилизация на шумерите, живеещи на територията на Южна Месопотамия между реките Тигър и Ефрат през IV-III хилядолетие пр.Хр., е оставила глинени плочки, изпъстрени с надписи. В тях се говори за дванадесетата планета от Слънчевата система - загадъчната Нибиру. Според древните писания тя е около 3-4 пъти по-голяма от Земята и е със силно изтеглена орбита, в резултат на което планетата прави един оборот около Слънцето веднъж на 3600 години.

Според някои изчисления към 2011 г. тъмната планета Нибиру ще може да се вижда на небето с невъоръжено око, а на 21.12. 2012 г. тя ще прелети край Земята. Силната гравитация може да измести Земята от орбитата й, в резултат на което ще се надигне смъртоносно цунами, което ще унищожи всичко живо. (Б)


Тагове:   календар,


Гласувай:
1



1. анонимен - Ти да не би да го вярваш това?. . . П...
16.12.2009 15:51
Ти да не би да го вярваш това?...Поживьом увидим... До сега е имало доста пророчества от сорта, но земята още стои. Предпочитам да вярвам в достоверноста на Библията.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: milom
Категория: Бизнес
Прочетен: 1852191
Постинги: 1110
Коментари: 556
Гласове: 2169
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031