Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2018 14:58 - Чворът Валери Жаблянов и „неизбежно“ убитите 2730 души от Народния съд
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1033 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В биографията на неповторимия бохем Иван Славков-Батето, бившият ни външен министър Петър Младенов е определен, като „чвор“. Хубава българска дума, с която може да наречем и депутатът от БСП, Валери Жаблянов. Праволинеен, опак, вдървен, непоколебим в позицията си –  типичният комунист от миналия век. Но за лош късмет на Жаблянов живеем в 21 век, БКП не е на власт, наследницата БСП – също. И този хардлайнер с каменно лице се издъни жестоко,  като написа, че „Народният съд е необходимо и неизбежно правосъдие“. Сигурен съм, че Валери Жаблянов е убеден в думите си, той вярва в тях. Когато му поискаха оставката, като зам.председател на парламента каза, че мотивите на ГЕРБ са смешни и с подобни мотиви не бил работил дори Народния съд?!?! И този човек е политолог по професия?! И отговаря за развитието на кадрите в БСП! Представете си как обучава и нахъсва младите комунисти да бъдат като него?

 Има ли идея,  Жаблянов колко души е осъдил Народния съд? За 4 месеца са издадени 9 155 присъди, с които са осъдени на смърт 2 730 души, 1 305 души получават доживотен затвор, а останалите – затвор от 1 до 20 години. Един от хората с най-голям принос за спасяването на българските евреи Димитър Пешев е осъден от Народния съд на 15 години затвор за фашистка дейност и антисемитизъм /?!/. За сведение на комуниста Жаблянов  на Нюрнбергския процес са осъдени 19 души, от които на смърт 12.

 За какво необходимо и неизбежно правосъдие говори този вдървен комунист? Някой насила ли е накарал тези изверги от Народния съд да пратят на смърт близо 3000 души? Никой не ги е карал и Жаблянов много добре знае това. А може ли да обясни на близките на убитите, че смъртта им е била „необходима и неизбежна”? Може ли да застане очи в очи с тях и да им го каже?

В бяла държава след такова скандално изявление, Валери Жаблянов щеше да напусне политиката. ЗАВИНАГИ! Но тъй като е нагъл, научен е да бъде нагъл, в БСП повечето са такива – той няма да напусне политиката. Партията, разбира се застана зад свидното си чедо, то изразявало лична позиция. Каква лична позиция в официална декларация на БСП? Корнелия Нинова, да не се прави на две и половина, защото 1000% е чела въпросната декларация и не е реагирала. А щом не е реагирала, значи и тя смята, че Народния съд е неизбежно правосъдие.

 Но какво искаме от „каменното лице“ на БСП, Жаблянов, какво очакваме от него? Морал, разкаяние, да поиска прошка? Какво покаяние от комунист, чиято партия с половин уста призна вина за миналите си грехове? Какво покаяние от партия, която дори има крадено лого? Каква прошка да поискат, когато имат в редиците си Сашко Симов, готов да се изпикае през централата на друга партия? Какво искаме въобще от БСП /БКП/, която никога не признава грешките си?!

 Но Корнелия Нинова и компания не са разбрали, че времената са други и носят отговорност за политическите си гафове. И Валери Жаблянов е най-малкият им проблем – един твърдоглав чвор в редиците, в когото няма  нищо градивно. Но само си представете, Жаблянов един ден да влезе в изпълнителната власт – какви щуротии ще сътвори, как ща разгърне потенциала си на праволинеен комунист? Дано този ден не дойде никога, НИКОГА!


Тагове:   убити,   народен съд,


Гласувай:
5



1. apostapostoloff - Тази измет не бива да бъде
22.02.2018 15:38
допускана до властта!
цитирай
2. krumbelosvet - Чвор
23.02.2018 11:14
Не го е срам. Ето, и постолът е съгласен. Вярно е, че тая измет, за разлика от десните, не е рязала глави, не е разстрелвала деца, не е клала като свиня законен премиер, язден и пребит преди това, не е удушавала и горила арестанти, и поета Гео Милев между тях, не е палила къщи, не е потопявала в Дунава шлепове с арестанти, не е обявявала война на Англия и Америка, довела до бомбандировки и хиляди жертви, не е водила ученици под строй да гледат за назидание телата на убити нелегални и т.н.
Но тая подла измет членуваше в ООН, увеличи добивите на село 4 пъти, нареди България между ПРОМИШЛЕНИТЕ страни на челните места в класациите на ООН по развитие на човека... А на олимпиадата в Сеул 1988г. малко преди да изгрее свободата, зае позорното ЧЕТВЪРТО място в света, и аКо не й бяха откраднали медалите от тежкоатлетите, щеше да е на ТРЕТО, веднага след колосите САЩ и СССР.
цитирай
3. krumbelosvet - Осем вида зверства
26.02.2018 09:43
Десният терор у нас винаги е ПРЕДХОЖДАЛ левия, и фактически го е ПРЕДИЗВИКВАЛ.
Освен това:
ОСЕМ ВИДА ЗВЕРСТВА, най-малко, са извършили нашите десни, поне ОСЕМ вида ЗВЕРСТВА, които левите НИКОГА, НИТО ВЕДНЪЖ не са извършили. Но на 9-ти същите десни стават хуманисти и страшно се възмущават от възмездието. Не вярвам на НИТО ЕДНА цифра писана от хора абладани от СМЪРТНА ОМРАЗА. Смъртната омраза е лесна за разпознаване - обектът на омразата НЕ Е СМЯТАН ЗА ЧОВЕК. Е? "М?", авторът и подкрепящият го коментатор, считат ли левите за хора? "М?" Не. И Стамболов, авторът на първите политически побоища и убийства след Освобождението, е десен кумир до днес. Това си е самопризнание за КРЪВОЖАДНОСТ. Един от първите убити, е образованият офицер, герой от Сръбско-българската война, Олимпи Панов. Той е магаре според горния комент... И Гео Милев е магаре. Да не говорим за Пикасо, който до края на дните си плаща членски внос на Френската компартия. А знаете ли кой е ЕДИНСТВЕНИЯТ БЪЛГАРИН достигнал СВЕТОВНО-ИСТОРИЧЕСКИ ТРИУМФ? Не смея да му кажа името, така е затрупно с мръсотия от десните. Ще дам жокер, все пак. Той беше съден през 1933 от нацистки съд, свидетели срещу него бяха Гьобелс и Гьоринг, но наците не предвидяха ЛИЧНИТЕ КАЧЕСТВА на нашия човек (нали левите са магарета), и предаваха процеса на живо по радиото за да смажат МОРАЛНО комите преди да ги изтребят. Но нашият НЕОБРАЗОВАН човек направи за смях немския прокурор, с Гьоринг и Гьобелс барабар, и Хитлер счете за по-изгодно да освободи "подпалвача" на Райхстага. Магарешки работи...
Не ми е по сърце да напомням пак зверствата, а и не вярвам десните да не ги знаят (излъганите от тях деца настрана) но ако се налага щи ги напомня пак.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2167204
Постинги: 1199
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031