Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2017 11:08 - ПЪРВИ УРОК ЗА МЛАДИ ТЪПАНАРИ
Автор: milom Категория: История   
Прочетен: 1083 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Александър Йорданов Александров

Ядосаха ме преди малко едни младежи. Пишат се "патриоти", а наричат осъдените и избити на 1 февруари 1945 г. от незаконния "Народен съд" "фашисти". Това наистина са прости момчета и е срамота, че се раждат такива в България. Затова ще им разкажа за четирима от "осъдените" и избити от комунистическите слуги на Москва. И защо точно такива хора са избивали червените терористи. Защото тероризмът по произход е комунистически. След това се появява "ислямският". В книги комунистите проповядват терорът като средство за разбиване на една държава. Но по реда си.

Да се надяваме, че младите тъпанари са чували за Иван Вазов – патриархът, както го наричат, на българската литература. По-патриот от него трудно биха намерили. Но дано да са чували. Та Вазов има племенник. Този племенник също се казва Иван Вазов. През Балканската война той командва рота в 12-и пехотен балкански полк и е ранен при обсадата на Одрин. С други думи сражавал се е за Отечеството, срещу турците. талантлив човек, приема да стане за една година министър на търговията, промишлеността и труда. И е осъден на смърт и екзекутиран на 1 февруари 1945 г. Какъв "фашист" е той, питам тези млади псевдопатриоти и пропутински боклуци.

Още едно име: Борис Колчев. Знам за него, защото като посланик в Македония научих, че той е ръководил строителството на жп линията Кичево-Охрид-Струга. С други думи работил е за българска Македония. През 1923 година Колчев става един от основателите на на Държавното железопътно училище. Нормално е избран за министър на железниците, пощите и телеграфите,И осъден на смърт от комунистите-терористи. Екзекутиран.

Ще припомня още едно име. Това на Професор Борис Йо̀цов – виден български славист, юрист, литературен историк и критик, политик, член-кореспондент на Българска академия на науките.И само 2 години министър на образованието. Впрочем той е автор на книги за Братя Миладинови, за Паисий Хилендарски, за Захари Стоянов. Ако псевдопатриотите знаят кои са тези личности. Препоръчвам и книгата му: „Български страдания и борби за свобода в славянската поезия“ (1935). Осъден на смърт и утрепан от червените престъпници.

И Димитър Василев, инженерът, който пръв решава задачата с водоснабдяването на Делиормана. Той е наистина пионер на водоснабдяването и канализацията в България. Това му е вината пред тъпоглавите комунисти. При това също е участник и дори носител на орден от Балканската война. Става министър на обществените сгради, пътищата и благоустройството. Потърсете стари фотографии и вижте как е изглеждала някога София, преди комунистите да нацвъкат панелните кутии и сталинските сгради. "Съдят" го и го убиват.

Това са само четири случая. На 1 февруари 1945 г. България се лишава от достойни личности, от можещи и знаещи хора. За да дойдат бездарните и некадърните, озлобени от простотия и желание да се подмажат на съветските окупатори. Връх на простаците е правешкият каскет Живков. По това време е шеф в дирекцията на "милицията". И лично разпорежда избиването без съд и присъда на хиляди българи. Намигвал с око – така давал "разрешението". Пратил да убият и писателят Елин Пелин. Убийците сбъркали адреса в "Лозенец" и утрепали друг талантлив човек – Борис Руменов, приятел на Димчо Дебелянов и на Христо Смирненски.

Затова искам да кажа на всички млади тъпанари, които се пишат "патриоти", а са готови и днес да продадат България на Русия и акъла им е като на комунистите след 9-ти септември: АЛО, МЛАДЕЖИ, ИЛИ ЩЕ СТАВАТЕ БЪЛГАРИ ИЛИ ДЯВОЛ ДА ВИ ВЗЕМЕ!




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: milom
Категория: Бизнес
Прочетен: 1858687
Постинги: 1110
Коментари: 556
Гласове: 2169
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930