Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2017 09:34 - Не може цялата държава да е държавна администрация
Автор: milom Категория: Бизнес   
Прочетен: 3338 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Цвета Кирилова

Омръзна ми да чувам оттук-оттам реплики в различни ситуации – на тротоара, на улицата, в магазина, сред непознати: „Ама как да стане в „скапаната държава“?! Ето това трябва да се промени! От всичко и всички, които ни карат да се чувстваме скапано и не ни дават вдъхновение, и надежда, трябва да се освободим!


Трябва да изискваме импулс! Тези, на които плащаме заплатите от най-ниското до най-високото административно и държавно ниво, трябва да реализират нашите мечти, нагласи, настроения и идеи. Те трябва да осъзнават, че доброволно постъпват на работа в държавния апарат, за да служат, не както досега на родовото си черво, а на обществения интерес!

Чиновниците и техните преки ръководители трябва да разберат, че не постъпват на работа в партиен балнеосанаториум, за да се сродяват и да произвеждат некадърност срещу заплати от 5 000 лева, а да бъдат инструмент за реализиране на всяка нова обществена идея, креативен импулс и желание за развитие.

Всички Вие, уважаеми изпълнители на обществената воля, разберете че държавата ни няма да тръгне напред, ако не осъзнаете основното си предназначение, да служите с Любов и да разбирате мисията си. Изборът на работно място зависи от Вашите способности, знание, динамика, вдъхновение и мотивация да осъществявате и сътворявате смисъл в живота на хората.

Не може цялата държава да е превърната в държавна администрация, в която на възлови постове стоят отегчени роднини, мразещи службата си, заемащи позиция, която никога не са усещали като свое призвание! Това са онези хора, които не преживяват вдъхновението да се себеизявиш и да дадеш най-доброто от себе си. Това са онези хора, които се подпират от 9 до 17.00 часа с надеждата времето да отлети до заплата. Това са онези хора, които искат да взимат, но не и да дават на обществото си! Това са онези хора, които са се събрали в кръг по интереси заради оцеляването, а не заради стимула да се подпомогне осъществяването на новите потребности на съвремието!

България ще страда, докато хората работят не това, което нашепва сърцето и духът им, подкрепени от таланта!

България ще страда от бездуховност и безнравственост, докато единствената идея е как да се докопаш до социалните и материални придобивки, заключвайки порива на съществото си в клетката на безделието и скопената реализация, просто защото държавната служба е най-сладкото място за нищоправене.

Всеки трябва да прави това, което умее най-добре и да върши работата си с постоянна Любов и вдъхновение, да изпитва удовлетворение и самозареждащ творчески оргазъм! Да се допитва до хората дава ли най-доброто от себе си и какво още трябва да направи, за да изпълни с облекчение и задоволство общественото желание.

Не може вече да се толерира намирането, осигуряването и най-вече издържането на работно място на „нашия човек“ и този необмислен и грешен акт да задушава системата! В България търсим за членовете на родата и участниците в партийното черво място за работа! А някой задава ли си въпроса – Това място нуждае ли се от този човек? И с какво той ще надгради условията и ще усъвършенства процесите, за които се е наел да работи?

Не може вече така!

Омръзна ми да чувам репликата -„Сакапана държава“. Време е всяко нещо да дойде на своето място и всички заедно да намерим мястото на всяко нещо. Държавата не е просто казан с тюрлюгювеч, в който мяташ мръвка и тя си намира място, някъде там, където е празно!

Колкото и да не Ви харесват думите ми, всеки един от тези хора трябва да разбере, че пречи на еволюцията на социалните и икономическите процеси. Тези хора трябва час по-скоро да преминат в частния сектор, за да се раздвижи енергията и тя да материализира новите постижения на ума! А онези, които движат процесите напред и дават резултат ще бъдат оценени и толерирани. Запомнете, тогава България ще бъде повече от Швейцария!

Цвета Кирилова, Сдружение Азбукари  



Гласувай:
2



1. ok3223 - За сведение
03.06.2017 11:21
Цифри от статистиката Световна.
В САЩ,
С НАСЕЛЕНИЕ ОТ 350,000,000 ДУШИ,
ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ СА...
800,000 ЧОВЕКА.

В ХОЛАНДИЯ,
С НАСЕЛНИЕ ОТ 16,000,000 ДУШИ,
ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ СА ...
60,000 ЧОВЕКА.

В БЪЛГАРИЯ,
ПРИ НАСЕЛЕНИЕ ОТ 6,000,000 ДУШИ,
ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ДНЕС
СА ...
470,000 БРООЙКИ.
Нещо да прибавите към това?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: milom
Категория: Бизнес
Прочетен: 1853593
Постинги: 1110
Коментари: 556
Гласове: 2169
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031