Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2012 10:27 - България-ЕС-ЕК-Шенген
Автор: milom Категория: Бизнес   
Прочетен: 3309 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Що се отнася до България време е да погледнем нещата отстрани:
България все още е циганската махала на Европа. Тук има управа, има тартори, мешере, много малко богати и много бедни цигани (пардон, българи). Управата е готова на всичко, само и само някой да кихне малко помощи, които по правило потъват в джобовете на местните тартори, а мешерето съди винаги в полза на този, който плати повече. То и местните закони са такива, че и европейският съд да съди по тях – само ще се уплита иняма да може да каже кой-крив, кой-прав. Никой не ще да прави бизнес в циганската махала, освен местните барони които са наясно какво може и как да се завърти. Отделно, пък управата всячески се опитва да дои “бизнисменити” по три пъти на ден, но това е друга тема.
Това че България се опитва (по правилото на жабата и вола) да се набута в съюзи в които не и е мястото (напр.Евро+) говори само че компетентността на управниците и е много ниска. Влизането в “новия фискален пакт” – за който още нищо не е ясно – на пръв поглед е положителна идея, стига батковците да не ни питат пак „Зайо, скубеш ли се?”. От досегашния опит се вижда че за тези на които EU е само полза, спазват правилата като „врата у поле”, а спазването на правилата от „отличници” като РБ им гарантира стабилност единствено на беднотията. 
Време е да се откажем да си търсим нов „батюшка”! Време е да намерим сили и политики за стимулиране и развитие на собствената си икономика. Време е да престанем да бъдем гетото на Европа. Нека погледнем на EU като на партнъор, а не като на благодетел и господар. Всеки партньор – от запад и от изток за бизнеса е добре дошъл – стига да не е от типа „Гад Зееви” (а то в махалата освен Гадове други не се осмеляват да влизат). Но всеки партньор – бизнесмен или политик сам гради уважението към себе си. Ако продължаваме да търчим с паничката – никой пакт, съвет, коалиция или съюз няма да ни помогне.Ганев



Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: milom
Категория: Бизнес
Прочетен: 1859911
Постинги: 1110
Коментари: 556
Гласове: 2169
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930