Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2011 14:20 - За по-малко от 12 месеца спестяванията на милиони хора ще изчезнат
Автор: milom Категория: Бизнес   
Прочетен: 1767 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Европейските пазари ще се сгромолясат. След по-малко от 12 месеца спестяванията на милиони хора ще изчезнат и това ще е само началото. Най-големият риск, който може да поемете сега, е да стоите със скръстени ръце и да не правите нищо! 


Това каза в откровено интервю за BBC трейдърът от лондонското сити Алесио Растани. Пред телевизионните камери той обясни защо смята, че събитията ще се развият точно по този начин.   

Европейските пазари ще паднат тежко, защото на тях в момента властва страхът. Инвеститорите, умните пари, големите фондове - те не купуват от тези спасителни планове, те са наясно, че пазарите са "изпържени", свършени са. Тези играчи в момента местят парите си не за друго, а за да спасят активите си и това е причината за интереса към държавните ценни книжа, 30-годишните облигации, долара и така нататък. Това обаче няма да проработи, смята Растани.  

Аз съм трейдър. Ако видя възможност да се правят пари, отивам там. Аз и хората като мен не се интересуваме от това как да възстановим икономиката, как да оправим ситуацията. Нашата работа е да правим пари от това. От три години насам мечтая за този момент. Всяка вечер си лягам с мечтата за нова рецесия, за момент като този. Може би хората не помнят, но депресията през 30-те години не бе просто пазарен срив. Имаше едни хора тогава, които бяха подготвени за този спад. Те направиха пари от него. Мисля, че не е нужно да си част от някакъв елит. Всеки може да го направи, смята трейдърът. 

Когато пазарите се сриват, това е възможност. Ако знаеш какво да правиш, ако имаш правилен план, можеш да направиш много пари. 

Тази икономическа криза е като раково заболяване. Ако само чакате и си мислите, че най-страшното може и да ви е размине, ракът ще се разраства докато не стане твърде късно. Ето защо ви казвам: "Подгответе се! Няма време!".

Онова мислене с надежда, че правителствата ще спасят света, е наивно, смята Растани. Не са правителствата, които управляват света. Голдман Сакс управлява света. Голдман сакс не се интересува от тези спасителни пакети и фондове. 

Първото нещо, което хората трябва да направят, е да се опитат да запазят това, което имат, защото прогнозата ми е, че за по-малко от 12 месеца спестяванията на милиони хора ще изчезнат и това е само началото. Така че бъдете готови да действайте сега. Най-големият риск, който може да поемете, е да не правите нищо.

Видеото с интервюто на Алесио Растани през BBC може да изгледате тук.

* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!Добави клипове от YouTube




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. brink - Какви практични предложения бихте ...
28.09.2011 13:09
Какви практични предложения бихте дал?
"Подгответе се! Няма време!" и "да се опитат да запазят това, което имат" не са практични предложения. Все едно да се подготвиш преди да те блъсне влак. Иначе съм съвсем съгласен, че по-малко от година, ако не и половин година ни дели от много брутална втора вълна на кризата, която мисля, че ще е инфлационна - след всичкото печатане ... Лично аз смятам, че да се държи кеш в момента не е разумно. Въпроса е какво да правят тези, които не могат да си позволят да инвестират в злато и сребро?
цитирай
2. milom - http://www. dnevnik. bg/pazar...
28.09.2011 17:33
http://www.dnevnik.bg/pazari/2011/09/28/1164931_raifaizen_shte_izkupuva_zlatni_i_sreburni_izdeliia_ot/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: milom
Категория: Бизнес
Прочетен: 1859990
Постинги: 1110
Коментари: 556
Гласове: 2169
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930