Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2011 11:59 - Бедни, бедни Трайков, що не умря при "ЛУКойл"
Автор: milom Категория: Бизнес   
Прочетен: 773 Коментари: 0 Гласове:
1



  Кабинетът съвсем изтрещя. Министрите се самосведоха до окарикатурени персонажи от долнопробна бурлеска Петьо Цеков
  image  

Петьо Цеков

 

Ако на министър Трайков му е останала доза самоуважение, би трябвало да я използва овреме и да метне нависоко оставката си от това изтрещяло правителство. Ще се почувства по-добре веднага щом излезе от тази напарафирана ситуация. Малкото часове, прекарани в разредения въздух над Източна Европа, би трябвало да са му достатъчни, за да разбере, че не е желан в този екип, еманация на самодейността.

Разбира се, Трайчо трябваше да прозре ситуацията още първия път - когато Борисов го би с тънка шибучица през ръчичките около сагата с цените на "ЛУКойл". Тогава Трайков не разчете знаците, които Премиерът-Господ му даде. Сега, с драмата около АЕЦ-2, ситуацията вече е пределно ясна - министърът спокойно може да си събира багажа и да се връща обратно в частпрома, където нещата са му по-ясни. Няма какво да прави повече в това правителство. Ако остане, никой няма да го вземе насериозно. До вчера можеше да минава за кабинетен Бербатов, но от днес е просто кабинетният Мунчо. Няма как да защитаваш позиция, след като двамата ти началници постоянно ти размахват някакви жълти картони и повтарят в публичното пространство, че думите ти не струват пукната пара. Кой ще го взема сериозно, та той вече е окарикатурен персонаж от долнопробна бурлеска...

Странно игра Трайков през последния месец - отстрани даже остави впечатление на

 

човек, който иска да бъде уволнен

 

Като че ли сам предпочете тази клета съдба... Кой го би през устата да уволнява? Да назначава проверки? Да вика ДАНС? Без първо да пита Господ?! Трайков игра така, все едно всеки момент ще викне: "Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато са се произнесли за първи път думите "освободителка" и "покровителка"; ще заплюе ГЕРБ и ще оглави някаква народна СИЛА.

Около "Допълнение 12" за АЕЦ "Белене" освен константния образ на търсещия скандала Трайчо ярко грейнаха амбивалентните личица на един куп политически лидери. Мартин Димитров, който поради някаква причина все още е лидер на СДС, нарече "Допълнение 12" "най-големия пробив в националната сигурност". Сидеров говореше за "конспирация", Костов - за обслужване на руските интереси. Ники Младенов направи пък вероятно най-недипломатичното си изказване, наричайки лицето Красимир Първанов, явяващо се шеф на НЕК, "боклук". Няма как да не направи впечатление, че от известно време Младенов с бързи стъпки усвоява кръчмарския сленг на колегите си, и което е по-лошо, държи да ни уведоми за това. Скоро сигурно ще проговори на кокни.

Проблемът на тези политици, както и на десетките ГЕРБ-аджии, които в сряда громяха световната конспирация, е, че за 2 години

 

не успяха да разгадаят полифоничния образ на Лидера

 

Те бързаха - като муле пред майка си - да раздават присъди, вместо мъдро да изчакат какво ще каже Той. Щото, както казва депутатът от ГЕРБ-жк "Младост" Валентин Николов: "Г-н Борисов никога не греши". Още по-мъдрите политици, разбира се, биха изчакали г-н Борисов да се произнесе по казуса 2-3 пъти, преди бурно да подкрепят последната му воля. Всеки управленец, който не прави това, рискува да изглежда нелепо угрижен и потиснат - както изглеждаха в четвъртък Димитров, Сидеров, Младенов и т.н.

И как няма да е така, като в рамките на 4 часа Бойко Борисов заяви: 1. Няма да взимам страна. 2. Ще чакам Дянков да се върне, за да се разберат с Трайков. 3. Ще уволня Първанов, ако е прескочил прекия си началник Трайчо. 4. Няма да уволня Първанов, последно предупреждение за Трайков.

Дори необръгналите в политическото скудоумие разбират, че всеки патетичен коментар в тази динамична обстановка би изглеждал "малце глуповато".

Недоумявам защо обкръжението на Борисов не си взе поука поне от казуса "Техноекспортстрой". Тогава пак имаше уволнен чиновник - Емил Коцев, пак имаше разнобой между министри - Плевнелиев и Младенов, но нищо не беше свършило, докато Борисов не се произнесе по казуса 2 пъти. Нали има 2 мозъка...

Разбира се, сега, когато нещата са долу-горе ясни,

 

мнозинството спокойно може да изпълзи от удобните окопи

 

и изпадайки в яка еуфория, щастливо да сравнява наш Трайчо с Трайчо Костов, например. Сега е моментът галопираща некомпетентност и формена глупост да получат мащабна подкрепа. ППО-тата трябва да пишат писма в подкрепа на Лидера и срещу безочието на Трайков! Сега всяка мижитурка може смело да громи.

Тежки времена преживява Борисов, знам. Единият му вицепремиер празнува без него рожден ден в Канкун, другият предпочете да гостува на роднините в САЩ. Министрите му се пуйчат, шефовете на държавните енергийни фирми имат пристъпи на параноидна шизофрения и се мислят за бушони... От изток напират руснаци, от запад - Уорлик! А зад него - гьол!

И ми става тъжно. Понякога, като гледам наличния министерски стаф и мат"ряла, който го подкрепя, си мисля огорчено, че все пак ние не заслужаваме Борисов да ни строи южните дъги. Заслужаваме някой друг. Но явно не сме го измислили още.

 

----------------------------------------------

P.S. От вчера се чудя - ако в един договор пише, че плащането е upon execution, какво означава това? Че парите се дават веднага след подписите или накрая - след изпълнение на ангажиментите по договора? :)




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: milom
Категория: Бизнес
Прочетен: 1858702
Постинги: 1110
Коментари: 556
Гласове: 2169
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930