Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2010 11:52 - Иван Костов: Всички страни се реформират по време на криза
Автор: milom Категория: Бизнес   
Прочетен: 2110 Коментари: 1 Гласове:
4



  Иван Костов: Всички страни се реформират по време на криза  
Кризата си има цена и тя трябва да бъде платена солидарно от всички. Това каза в студиото на "Денят започва" съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов. Той не е съгласен с изказването на премиера Бойко Борисов, че по време на криза не се правят реформи. 

Костов коментира и последните решения на съда по знакови дела, като заяви, че развитието на делата на Алексей Петров и Ахмед Доган са срам за страната ни.

Костов отново повтори, че причината, поради която Синята коалиция няма да подкрепи бюджета на НОИ, е вдигането на осигурителната вноска.

Иван Костов- съпредседател на Синята коалиция и лидер на ДСБ: "Това е удар върху тези хора, които трябва да дадат отговор на кризата и ние считаме, че това е една прокризисна мярка. По този начин не може да се излезе! Трябва да се излезе щадящо по отношение на икономиката и да се натоварват всички хора солидарно!"

Иван Костов се обяви срещу отделни категории като полицаи и магистрати, които получават по-високи пенсии, а са се осигурявали на по-ниски заплати.

Иван Костов - съпредседател на Синята коалиция и лидер на ДСБ: "Не може един тютюнопроизводител да се осигурява на 60 лева и да взима 128 лева пенсия - това по отношение на онези, които се осигуряват на 500, а взимат
250  е очевидна несправедливост, нали така?! Кризисните реформи не са ремонти вкъщи. Те са промяна на живот на семейството, промяна на бюджета, промяна на приоритетите, на ценностите, начинът, по който харчи парите, начинът, по който изкарва парите! Това е реформата! Изречението "по време на криза не се правят реформи" - а кога се правят? Всички страни се реформират по време на криза!"

Според него и това правителство е подложено на голям задкулисен натиск, има определени групи, които "обстрелват" управляващите, за да се изпълнят техни икономически интереси.

Иван Костов - съпредседател на Синята коалиция и лидер на ДСБ: "Кой не е внасял парите на миньорите, така че те сега да имат само 50 лева пенсия? Кой не е внесъл? Той е някой работодател! А кой е той, добре, кой е той?! Виждате ли кой стреля сега?  Ето този стреля! Този, който иска да
накара правителството да влезе в неговия дълг към работниците му и да го покрие!"

Съпредседателят на Синята коалиция коментира и знаковите дела от последните седмици. Според него е недопустимо по тях президентът все още да не е изказал мнение.

Иван Костов - съпредседател на Синята коалиция и лидер на ДСБ: "Защо този, който олицитворява нацията, мълчи? Защо мълчи за позора на съдиите президентът на страната, който може да изрази общото ни негодувание от това, че съдът провъзгласи Ахмед Доган за хидрогеодезист номер едно на република България?"http://bnt.bg/bg/news/view/39607/ivan_kostov_vsichki_strani_se_reformirat_po_vreme_na_kriza Автор: А. Кандова  


Тагове:   криза,   страни,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. inel379 - Съгласна съм!
27.10.2010 15:11
Но човещината изисква да бъде правено внимателно и с грижовната мисъл за всички хора!
Защото...животът ни е единствен и не се повтаря тук на земята!
Затжова живеем в държава!
Поздрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: milom
Категория: Бизнес
Прочетен: 1859911
Постинги: 1110
Коментари: 556
Гласове: 2169
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930