Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2010 10:57 - ГЛОБАЛНО ЗАХЛАЖДАНЕ-КАКВА СТАНА ТЯ
Автор: milom Категория: Бизнес   
Прочетен: 807 Коментари: 0 Гласове:
4



  Авторите на измамата за глобалното затопляне трябва да бъдат съдени На последната си среща суперважните членове на клуба "Билдерберг" са обсъждали глобалното захлаждане Блогът на Джеймс Делингпоул, "Дейли телеграф"
     

 

"Билдерберг". Независимо дали вярвате, че те са част от зловеща конспирация, която в крайна сметка ще доведе до едно световно правителство, или смятате, че това е просто невинна говорилня на високо ниво, едно нещо не може да се отрече: те знаят накъде духа вятърът.

На срещата си през юни в Ситгес (Испания) някои от най-могъщите шефове на компании се събраха с изявени учени и водещи политици - сред тях са президентът на ФИАТ, главният прокурор на Ирландия Пол Галахър, специалният представител на САЩ за Афганистан и Пакистан Ричард Холбрук, Хенри Кисинджър, Бил Гейтс, Дик Пърл, холандската кралица, главният редактор на "Икономист". С други думи - все важни хора.

Ето защо една от темите в дискусиите им е толкова значима. Погледнете и ще видите какво имам предвид: "58-ата среща на "Билдерберг" ще се проведе в Ситгес (Испания), 3-6 юни 2010. Конференцията ще се занимае главно с финансовата реформа, сигурността, кибертехнологиите, енергетиката, Пакистан, Афганистан, световния проблем с изхранването, глобалното захлаждане, социалните мрежи, медицината, отношенията ЕС-САЩ".

Да, точно така. Глобалното захлаждане. Което може да означава две неща.

 

Може да е печатна грешка

 

А може и световният елит да знае отлично, че глобалното захлаждане е далеч по-сериозно и непосредствена заплаха за света, отколкото глобалното затопляне, но не иска да го признае, освен при закрити врати.

Да ви обясня защо това е бомба, която предстои да се взриви.

Почти всяко правителство в западния свят от САЩ през Великобритания и всички други европейски страни до Австралия и Нова Зеландия в момента е посветило усилията си на политиката за "декарбонизация". Това се обяснява на (все по-скептично настроените) електорати с факта, че отделяният при човешката дейност въглероден двуокис е главен двигател на опасното глобално затопляне и затова трябва да бъде чувствително намален, без значение на каква социална, икономическа и екологична цена. През 80-те и 90-те години глобалният елит се възползва от топлото време, за да обясни (спорните си от научна гледна точка) твърдения. Но вече не е така. Зимите стават по-студени. Сметките за отопление растат (в името на борбата с климатичните промени). Но обикновените хора, които упорито отказват да се поддадат на организираното промиване на мозъци вече цели 20 г., започват да забелязват, че балонът "глобално затопляне" започва да издиша.

 

Това, разбира се, предизвиква големи главоболия у глобалния елит

 

Освен че води до недостиг на храни (тъй като например става все по-трудно да се отглежда пшеница в северните райони и като добавим към това и вече установената катастрофа с биогоривата и отхвърлянето на ГМО) глобалното захлаждане ще разгневи още повече електоратите, когато осъзнаят, че са ги баламосвали.

Сметките ни за отопление се показват безмислостно, природата, гледките и имотите ни бяха нападнати от грозни перки за вятърно електропроизводство, ваканциите ни поскъпнаха, животът ни поскъпна от "зелените" данъци и такси, свободата ни се ограничава по всевъзможни дразнещи начини от типа на това да ни казват какви електрически крушки да използваме или как да изхвърляме боклука си. И какво в крайна сметка? Ако глобалното затопляне под въздействието на човешкия фактор наистина се случва и е наистина проблем, вероятно щяхме да продължим с всички тези ограничения на свободата и с набезите върху доходите ни. Но ако се окаже, че е било само мит...

 

Е, тогава ще стане страшно

 

Следващите няколко години ще са доста интересни. Наблюдавайте как глобалният властови елит ще се гъне, за да опази имиджа си, докато бавно се дистанцира от антропогенното глобално затопляне (Кой? Ние ли? Не. Ние никога не сме го възприемали като нещо повече от чудновата теория...) и се опитва да намери други начини да оправдае данъците и таксите за зелена енергия и да упражнява контрол (върху окисляването на океана, биоразнообразието и т.н.) Ще забележите леки изменения в политическите орбити. Примерно - във Великобритания самоубийственото "втурване към вятъра" на Крис Хуне ще бъде преоткрито като жизненоважна стъпка към "енергийна сигурност". По-малко ще се говори за "битка с климатичните изменени" и много повече за "облекчаване".

Ще чуете еконацисти като научния "цар" на Барак Обама Джон Холдрън да избягват да споменават "глобално затопляне", като ще предпочитат да използват по-неясната фраза "глобално климатично объркване".

 

И знаете ли кое е най-лошото? Ако им позволим, те ще се измъкнат

 

Наш дълг, като свободни граждани, през следващите няколко години е да не им позволим да се измъкнат.

Ал Гор, Джордж Сорос, Бил Гейтс, Карол Браунър, Джон Холдрън, Барак Обама, Дейвид Камерън, Ед Милибанд, Тео Йео, Майкъл Ман, Тед Търнър, Робърт Редфорд, Фил Джоунс...Списъкът на виновните продължава ли продължава. Всеки от тях по свой начин - и дали от невежество, наивистичен идеализъм или цинизъм няма никакво значение, защото резултатът е същият - даде своя принос за лансирането на най-големия трик в историята на науката, принуждавайки потребителите по света да платят най-скъпата сметка в историята на данъците, използвайки "глобалното затопляне" като извинение за навлизането на правителствата в територия, където досега не бяха припарвали.

Време е да сложим край на това. В САЩ движението "Чаено парти" ни посочва начина. Трябва да накажем тези нечестни политици пред избирателните урни. Трябва да сме сигурни и че учените, виновни за измамата, поне ще бъдат изхвърлени от постовете си, за които данъкоплатците плащат през последните десетилетия. И трябва да гарантираме, че корпоративните спекуланти вече няма да могат да се облагодателстват от объркването и корупцията на пазарите, възникнали благодарение на зелените регулации. Имаме нужда от Нюрнберг за "глобалното затопляне".От в. Сега




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: milom
Категория: Бизнес
Прочетен: 1853251
Постинги: 1110
Коментари: 556
Гласове: 2169
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031